pühapäev, 17. mai 2015

NELJAPÄEV
07.05.2015

Neljapäeval tehti lõpuks ka tuur  IIS Ettore Majorana kooli peal. Meile näidati võimsaid laboreid ja arvutiklasse. Nii keemia- kui ka bioloogialaborites nägime põnevaid kaitseid täis tossu, värvimuutmist ja tuli ära kannatada ka halb hais. Katsed viisid läbi muidugi selle oma kooli õpilased ja nii mitmedki neist olid Erasmus+ osalejad.

Lisaks keemiale, oli selles koolis väga kõrgel tasemel robootika. Õpilased olid kokku pannud mitmesuguseid olevusi. Üks robot oskas kirjutada, teine ruubikukuubikut kokku panna.

Lisaks oli ka „tuletõrjuja“, kelle katse tulekahju kustutada läks pisut nihu. Kuid kõigi lemmik oli humanoid robot, kes oli kui pisike laps. Ajas juttu, jalutas, suutis istuda maha ja kirsiks tordil esitas meile ka laulu. Kõik nautisid seda sajaga ning said kõhutäie naerda.

Enne Gala õhtusööki oli vabaaeg, mil käisime linnast väljas kaubanduskeskuses šoppamas ja koju maiustusi ostmas. Kuid oligi vaja naasta koolimajja, täpsemalt võimlasse, kust toimus uhke õhtusöök kõigi projektis osalevate eestlaste, itaallaste, poolakate, türklaste ja küproslastega.

Pearoaks oli lasanje, mis Itaalias on lausa jumalik. Lisaks oli võimalik valida erinevaid koogikesi, küpsiseid ja muid suupisteid. Terve õhtu jooksul mängis live-bänd Itaalia õpilaste poolt ning tühi polnud ka tantsupõrand.


Kuid Galaga meie õhtu ei lõppenud. Nimelt on selle Avezzano noortel komme kokku saada linna keskplatsil, kuhu ka tol õhtul suundusime. Kuid õhtu oli juba pime ja jahe ning tuligi tasapidi sammud kodu poole seada.










Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar