pühapäev, 17. mai 2015

KOLMAPÄEV
06.05.2015

Kolmapäev oli kauaoodatud päev, mil lõpuks külastati imekaunist Tivolit. Kuid siiski mitte lõbustusparki, vaid linna. Käisime vaatamas Rooma valitseja Hadrianuse villa varemeid ning uskumatult lummavat Villa d’Estet. 

Varemed olid küll uhked, kuid puudus kiid, kes oleks osanud ka ajaloolist poolt rääkida. Seega oli see rohkem nagu jalutuskäik lõõmava päikesega kui ajalugu tutvustav ekskursioon. 

Villa d’Estes aga oli meeliülendav vaade mägedele ja suursugune aed, täis purskkaeve, kirevaid lilli ja uuristavaid turiste. Sinna olekski tahtnud jääda. Arutasime omavahel, et kui oleksime selle linna elanikud, külastaksime seda kohta pidevalt.

Kuna villa vaatamiseks anti aega päris mitu tundi, jõudsime minna ka linna peale. Sõime ühed maitsvad jäätised ja jalutasime kesklinnas. Muide, jäätisevalik on Itaalias ilmatu ning muidugi ka väga maitsev.


Oligi aeg tagasi pöörduda meie Itaalia kodulinna ning seal läksid kõik oma teed koos majutajatega. Kindlasti võib öelda, et Tivoli oli kõige kaunim koht, mida Itaalias külastasime.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar